9 orange blommor för trädgården

Om du gillar ljusa färger är orange blommor naturligtvis ett trevligt alternativ. Det finns förmodligen många fler växter som har den här slående färgen än du tror. Det finns också buskar som pryds av orangefärgade bär. På så sätt behöver du inte gå miste om denna glada färg året runt. Det bästa är förstås att orange också är en färg som står i perfekt kontrast till grönt, men även andra fantastiska färgkombinationer är möjliga. Nedan finns en lista över namn på orangeblommor och blomstertyper.

Häxhassel
Den här busken (eller snarare det lilla trädet) är en naken blommande buske. Detta innebär att blommorna kommer på den kala träden. Det är just därför som blommorna är så slående med sina orangefärgade kronblad. Häxhäxan blommar också mitt i vintern och sprider en underbar doft när resten av växterna vilar. Det är inte för inte som de kallar det magi.

Crocus Golden Bunch
Krokusar lyser upp våren med sina vackra blommor i många olika färger. De är en riktig förebådare av det ögonblick då hela trädgården kommer att leva upp igen i överdådiga färger. Du ser Golden Bunch lite mindre än andra färger. Det är faktiskt förvånande, eftersom de orange/gula blommorna verkligen ger en speciell accent vid den här tiden på året.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *